Dragi natjecatelji,

​Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera o ukidanju javnih događanja do 14.04.2020., obavještavamo vas da smo primorani promijeniti datum održavanje utrke 100 milja Istre.

​Odluku Nacionalnog kriznog stožera prihvaćamo kao opravdano i razumno rješenje na situaciju više sile koja su upravo događa ne samo na području Hrvatske i regije, već i  globalno. Odgovor na situaciju pandemije COVID-19 virusa koju je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila 11.03.2020. uključuje restriktivne preventivne krizne mjere. U Hrvatskoj je pokrenuta institucija karantene za sve osobe koje dolaze iz visokorizičnih područja, zatvaraju se granice i obustavljaju letovi. Trenutno se u Istri od 13.03.2020. zaustavlja rad svih edukativnih institucija,  a u najavi je širenje te mjere na druga područja u Hrvatskoj. Sve te aktivnosti ograničavaju širenje pandemije, ali i kretanja osoba kako u Hrvatskoj tako i u susjednim zemljama. Ukoliko se u razumnom roku pandemija ne zaustaviili uspori, relevantne institucije najavile su širenje kriznih mjera.

Najavljeno trajanje preventivnih kriznih mjera je do 14.04.2020. međutim u ovom trenutku ne postoji nikakva garancija da će se nakon tog datuma situacija normalizirati.

Nakon brojnih konzultacija i dogovora s lokalnom zajednicom, našim partnerima, sponzorima i volonterima, u potpunosti smo svjesni da smo dužni slijediti direktive vlasti i zdravstvenih ustanova, odlučeno je da će se utrka prebaciti na novi termin: 24.- 27.09.2020. 

Ovo je godinama bio termin utrke Valamar Trail, no njega ćemo pomaknuti na novi datum kako bismo dali prednost svima vama koji ste uložili svoje vrijeme i resurse u pripreme za 100 milja Istre.

Natjecatelji koji neće biti u mogućnosti sudjelovati na utrci u novom periodu, imaju mogućnost djelomičnog povrata sredstava, sukladno članku 31. Pravila u slučaju otkazivanja utrke zbog više sile.

  • ​Opcija 1: prebacivanje postojeće registracije na novi datum: 24.-27.9.2020.
  • Opcija 2: otkazivanje postojeće registracije -> djelomični povrat startnine: vraća se 25% od ukupno uplaćenog iznosa na kreditnu karticu sa koje ste uplatili

Molimo vas da nam najkasnije do 22.3.2020. do 23.59 sati putem formulara u dnu teksta odaberete za koju ste se opciju odlučili, kako bismo mogli ispravno i na vrijeme obraditi vašu registraciju.

Ukoliko ne zatražite jednu od opcija putem forme u dnu teksta, vaša će se registracija automatski prebaciti na termin 24.-27.09.2020.

Obzirom da ćemo u sljedećim danima dobiti jako puno vaših zahtjeva (ima vas gotovo 2.000), molimo vas za strpljenje. Predviđamo da ćemo sve zahtjeve obraditi unutar dva mjeseca od dana zaključivanja vaših odgovora, a najkasnije do 16.05.2020.

​Iako je do utrke ostalo malo više od mjesec dana, organizacija same utrke već je odavno u završnoj fazi, stoga vas u ovom trenutku molimo za razumijevanje cjelokupne situacije. Zaista smo se trudili napraviti sve što je u našoj moći, ali nažalost odluka ovoga puta nije na nama. Primorani smo slijediti upute nadležnih institucija i postupati sukladno njihovim mjerama.

Iskreno se nadamo da će situacija sa COVID-19 virusom smiriti te da će krizne mjere biti brze i djelotvorne kako bi svi zajedno sačuvali što više života i što prije se vratili u normalu.

Srdačno vas pozdravljamo i nadamo se skorom druženju!

Organizacijski odbor 100 milja Istre

DODATNE OPCIJE

Uz dvije osnovne opcije, postoje još dvije mogućnosti:

  • Mogućnost 1: prebacivanje na drugu dužinu – bez naknade za prebacivanje, razlika u cijeni se plaća
  • Mogućnost 2: prebacivanje startnine na drugu osobu – bez naknade

Ukoliko odaberete jednu od ovih mogućnosti, sprovesti ih možete samostalno na ovom linku: Active.com

Ukoliko niste sigurni kako to napraviti, detaljno je raspisano na sljedećm linku: http://www.istria100.com/faq-hr/

  • Prebacivanje moje startnine na drugog sudionika
  • Promjena utrke/kategorije

POVRAT REZERVACIJE SMJEŠTAJA

U dogovoru sa hotelima, odlučeno je da ćemo napraviti povrate za rezervacije, u punom iznosu uplate.

Za svrhe navedenog, molimo vas da najkasnije do petka, 20.3.2020., ispunite formular za povrat.

Povrati će se vršiti isključivo na račune osoba sa kojih je uplata stigla.

Obzirom da vas ima jako puno koji ste rezervirali smještaj, trebat će nam dosta vremena da izvršimo sve povrate, pa vas molimo za maksimalno razumijevanje i strpljenje. Predviđamo da ćemo unutar mjesec dana uspjeti odraditi vaše rezervacije.